De Historische Driehoek

Hoorn, Medemblik en Enkhuizen in Noord-Holland vormen samen de Historische Driehoek Westfriesland. Bovendien liggen ze allemaal aan de vroegere Zuiderzee. Op deze dagtocht wordt u vervoerd per historische stoomtram, u wandelt door de stad en u vaart met een luxe passagiersschip terug in de tijd.

 

Programma

 

Vanuit uw woonplaats reist u per luxe touringcar naar Hoorn. Hier stapt u op een authentieke stoomtram. Dit was de manier van reizen die men vroeg had. Deze 'traditie' probeert men hier zo goed mogelijk in stand te houden. Zittend op een houten bankje en genietend van het voorbij trekkende landschap, maakt u de ouderwetse reis van Hoorn naar Medemblik. Onderweg krijgt u een kopje koffie en een amandelbroodje aangeboden. Aangekomen in Medemblik stapt u over op een iets moderner en luxueuzer vervoermiddel. Eén van de salonboten van Rederij Naco ligt voor u klaar om u naar Enkhuizen te varen. Tijdens de tocht over het IJsselmeer, langs de Friese westkust, krijgt u een Westfriese koffietafel aangeboden. Enkhuizen leerde de welvaart kennen in de Gouden Eeuw toen het een machtige havenstad van de Verenigde Oost-Indische Compagnie was.

In het Zuiderzeemuseum aangekomen ziet u een stukje uit deze tijd terug. Ook kunt u hier het één en ander leren over het wonen en leven aan de Zuiderzee, over de visserij, de inpoldering van dit gebied en de walvisvaart. In het binnenmuseum kunt u de verschillende exposities bezichtigen en in het buitenmuseum kunt u een wandeling maken langs de verschillende demonstraties en activiteiten, die daar plaatsvinden. Als u alles goed heeft kunnen bekijken rijden we met de touringcar naar het opstapadres.

 

Inclusief                                                         Dagtocht De Historische Driehoek per bus

·         Koffie met amandelbroodje

·         Stoomtram

·         Boottocht naar Enkhuizen

·         Westfriese koffietafel

·         Entree Zuiderzeemuseum

·         Vervoer per luxe touringcar

Meer informatie

·         Vertrektijd:  09.00 uur

·         Thuiskomst ca. 18.00 uur

 

Prijzen

Op aanvraag

Contact

Marchandweg 30
3771 MP Barneveld
Tel: 0342 - 420102
info@vandelen.nl


Uitsluitend op afspraak

Koninklijk Nederlands vervoer ISO 9001 ISO 14001