Alkmaar en de Zaanse Schans

Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar de kaasmarkt in Alkmaar voor deze oer-Hollandse activiteit. Elke vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur vindt dit fantastische schouwspel plaats op het Waagplein. Kaasdragers met strohoeden dragen in witte pakken met gemak de grote ronde kazen. Daarnaast is de Zaanse Schans een van de toeristische locaties van Nederland.

 

Programma

We moeten op tijd in Alkmaar zijn zodat u de kaasdragers kunt zien, daarom houden we een korte pauze van een half uur voor koffie met gebak. We vervolgen de rit via Amsterdam en Velzen onder het Noordzeekanaal door naar Alkmaar. Hier heeft u wat vrije tijd. We vervolgen de route naar Oterleek voor een lunch bij Brasserie Bianca’s. Een leuke locatie met een prachtig uitzicht op een Hollandse molen.

Na de lunch stapt u weer in de touringcar en rijden we door de mooie Zaanstreek naar Zaandijk. Hier bezoekt u het bekende openluchtmuseum van de Zaanse Schans. Het is een uniek woon-en werkbuurt met musea, molens, winkels en oude ambachten. Deze buurt geeft een goed beeld van de Zaanstreek in de zeventiende en achttiende eeuw. Tussen de traditionele houten huizen, pakhuizen en windmolens krijgt men het gevoel weer terug in de tijd te zijn. Een bezoek aan het eerste winkeltje van AH en het nieuwe Verkade Museum zijn ook zeker de moeite waard. Let op: indien u de molens of het Verkade Museum wilt bezoeken, moet u rekening houden met entree. Dit is niet in de prijs ingegrepen. Na dit bezoek verlaten we de Zaanstreek en rijden we weer richting huis.

 

Inclusief                                                         Dagtocht Alkmaar en de Zaanse Schans per bus

·         1x Koffie met gesorteerd gebak

·         Rijkelijk gevulde koffietafel met soep + kroket

·         Vervoer per luxe touringcar

Meer informatie

·         Vertrektijd:  08.00 uur

·         Thuiskomst ca. 18.00 uur

 

Prijzen

Op aanvraag

Contact

Marchandweg 30
3771 MP Barneveld
Tel: 0342 - 420102
info@vandelen.nl


Uitsluitend op afspraak

Koninklijk Nederlands vervoer ISO 9001 ISO 14001