Varen op de Linge en het Oranje museum in Buren

Vergeleken met de Rijn en Waal is de Linge maar een bescheiden riviertje. Maar wel puur Hollands! Met name in het voorjaar is een boottocht op de Linge een genot voor het oog. Geniet van de bloeiende appel-, peren- en kersenbomen op rivierdijken. Maar ook de andere jaargetijden hebben hun charmes.

 

Programma

Vanuit uw woonplaats rijden we via een mooie route naar Leerdam. Hier gaan we aan boord van een boot van Rederij Leerdam voor een 2 uur durende boottocht over de Linge. Tijdens de boottocht krijgt u 1x koffie met gebak en kunt u genieten van al het moois dat u ziet. Tegen 12.00 uur komen we in Enspijk aan. We rijden naar Tiel, waar de koffietafel voor u klaarstaat. Na de lunch rijden we naar Buren om een bezoek te brengen aan Museum Buren & Oranje, het enige Oranjemuseum in Nederland. Bijzonder zijn de 148 getekende portretten van alle Oranjes met hun echtgenoten over een periode van 600 jaar. U ziet de kinderwagen waarmee Prinses Juliana de prinsesjes Beatrix, Margriet, Irene en Marijke (Christina) in de paleistuin van Soestdijk rondreed. Ook de poppenwinkel van de jonge Prinses Wilhelmina, haar speelgoedboerderij, haar kleertjes, schoentjes en hoedje zijn stille getuige van dit prille Oranjeleven. Er zijn ceremoniële tenues van Prinsjesdag, o.a. van de stalmeester, het trouwpak van de Prins van Oranje en nog veel meer. Na het museumbezoek heeft u nog wat vrije tijd om dit prachtige stadje te bezichtigen, voor het weer tijd wordt om naar huis te rijden.

 

Inclusief                                                       Dagtocht Varen op de Linge en het Oranje museum in Buren per bus 

·         1x koffie + gebak

·         Boottocht (2 uur)

·         Koffietafel

·         Entree Museum Buren & Oranje

·         Vervoer per luxe touringcar

Meer informatie

·         Vertrektijd: 09.00 uur

·         Thuiskomst ca. 18.00 uur

 

Prijzen

Op aanvraag

Contact

Marchandweg 30
3771 MP Barneveld
Tel: 0342 - 420102
info@vandelen.nl


Uitsluitend op afspraak

Koninklijk Nederlands vervoer ISO 9001 ISO 14001